Vilka vi är / Kvalitetspolicy

hog med produkttuber

 • VILKA VI ÄR

  Beconfident är ett svenskt företag med fokus på att hjälpa dig att behålla ett attraktivt leende och utmärkt munhälsa. Vi har ett välrenommerat expert team med många års erfarenhet av produktutveckling inom munvård. De har designat och utvecklat vårt sortiment med höga aktivhalter som verkligen ger resultat.

  De är säkra och effektiva produkter du kan lita på som säljs först och främst via den etablerade apotekshandeln men du kan också handla dem direkt av oss.

 • VAD VI GÖR

  Allt vi gör på Beconfident fokuserar på att erbjuda dig de mest innovativa produkterna och verktygen för din munvård. Produkter som gör skillnad för dig som bygger på den senaste forskningen och trenderna.

  Friska tänder och tandkött är bra för dig, man har sina tänder för resten av livet och de behöver skötas väl. Det ger dig också ett fint ut leende, bra andedräkt och därmed självförtroende men är också viktiga för ditt allmänna välbefinnande. Våra produkter har ingredienser som levererar både lokala och allmänna hälsosamma effekter för hela kroppen.

 • HUR VI JOBBAR

  Beconfident är ett litet växande bolag innovativt oral care bolag. Vi styr hela produktutvecklings- och produktionsprocessen från idé, analys, tester, produktion till registreringar av den färdiga produkten. Hela kedjan utan mellanhänder i tillverkningen. Alla produkter säljs via välkända Apotek och distributörer på mer än 11 marknader i Europa.

  Vi följer GMP- och är ISO 9001-certifierade sedan April 2021. Det innebär att vi har stärkt vårt kvalitetsarbete och levererar det vi lovar. Våra produkter är registrerade både hos Svenska Läkemedelsverket men och på den Europeiska CPNP portalen. Alla produkter är säkerhetsbedömda och testade, dock ej på djur. Vi använder både syntetiska och naturliga råvaror från välkända leverantörer och har full spårbarhet. I vårt kvalitets system är det självklart att både hålla spårbarhet och att göra tester på alla råvaror innan de kommer in i  produktionen för att säkerställa återigen, Beconfident® kvalitet.

  Alla produkter blandas, fylls, paketeras i vår nybyggda anläggning vid infarten till Båstad i södra Sverige. Att ha allt under ett tak innebär mindre transporter, mindre avfall och ligger i linje med vårt mål att varje dag minska koldioxidutsläppen och följa miljö-ISO 14001.

 • TEAM

  Vi har en passion för munhälsa och vårt mål är att bli ledande inom detta område, där ett självsäkert leende inte bara är ett skönhets faktor, utan också bygger på en personlig inre styrka och självförtroende. Med en ren mun bidrar till bättre allmän hälsa genom att man minskar tillväxt och därmed spridning av bakterier som kan orsaka infektioner. Infektioner som sedan kan bidra till sjukdomar som Diabetes, kärlsjukdomar och andra allvarliga sjukdomar. Givetvis så undviker man också karies (hål i tänderna), periodontitis (tandlossning).

  Vårt nätverk av munvårdsexperter bidrar till våra spjutspetsprodukter och i kombination med vår passion och affärsdrift önskar vi ge våra kunder en topp munhälsa genom en helt ren mun.

 • ISO 9001 KVALITET

  Beconfident Kvalitetspolicy

  Vår kvalitetspolicy baseras på att alltid göra inte bara vad vi lovat, utan alltid göra det bästa.

  Vi använder  ingredienser av högsta pharmakvalitet eller speciellt utvecklat för oralcare och då även från noggrant utvalda leverantörer som har högkvalitativa forsknings- och innovationsprocesser. Detta innebär att vi skapar produkter och tjänster som är lika effektiva som de är säkra.

  I vårt laboratorium och blandnings- samt produktionsrum följer vårt team interna normer som går långt utöver gällande externa regelverk. Som exempel tillverkar vi alla produkter enligt ISO 9001 och vi följer renrumsklassificeringen ISO 14644-1, renrum klass 8. All luft är filtrerad med hepafilter och lokalen är är under konstant övertryck för att hela tiden innehålla ren luft. Vi cirkulerar 1200 kubikmeter luft per timme, dygnet runt 365 dagar om året.

  Denna extra kvalitetsnivå möjliggör exceptionell renhet i all vår produktion. Den påverkar också alla rutiner och processer i produktionen där noggrannhet är ett honnörsord. Detta i sin helhet ligger till grund för det förtroende som våra konsumenter har för vårt varumärke – Beconfident®.

  Vi jobbar nära våra kunder runt om i världen och de tillför oss värdefull information om marknadernas krav och önskemål, när vi gör detta har vi alltid deras tankar och åsikter som grund. Våra kunders ambitioner för hälsa och skönhet – är delvis vår utveckling.

  Vi lever nu i en alltmer digital värld och då är det extra viktigt att utnyttja teknikens kraft! Beconfident® är världsledande gällande innovationen att skapa unika munvårdsprodukter och även upplevelser. Detta gemensamt med vår direkta online-närvaro, gör att vi kan erbjuda något för alla och nå ut till många olika typer av kunder och marknader. Vi tillverkar åt många kända varumärken i Europa och äger själva varumärket Beconfident® som vi utvecklat från grunden samt tillverkar också alla SimpleSmile®’s produkter

 • ISO 14001 MILJÖ

  Miljöpolicy
  Beconfident® erbjuder och levererar innovativa produkter inom professionell tandblekning, hemma tandblekning och dagliga munvårdsrutiner.
  Produktion och skönhet står för en hel fjärdedel av de globala klimatutsläppen och dessutom en väsentlig del av jordens vattenförbrukning. Av dessa anledningar är det därför extra viktigt att vi på Beconfident®, tillsammans med andra ledande företag, utnyttjar våra resurser under bästa möjliga mån. Därför utvecklar Beconfident® produkter med minskat livscyckel miljöavtryck. Som exempel har alla våra tandkrämer 29% mindre tub öppning för att man inte skall överdosera tandkräm vid dagligt bruk (Beconfident® standard orifrice är 5,6mm).
   
  Beconfidents® skall dagligen bidra till minskad miljöförorening. Detta anser vi är otroligt viktigt och vi är stolta över att presentera vårt företags olika miljömål nedan:
   
  –       Följa den rådande miljölagstiftningen
  –       Noll-spill tolerans
  –       Utveckla Refill lösningar med reducerat emballage i nedbrytningsbara materialkvaliteter
  –       Ta fram miljöanpassade produkter till våra kunder och konsumenter
  –       Använder oss endast av miljöklassat emballage samt även återanvändning av dessa
  –       Minimera mängden avfall på vårt lager samt kontor
  –       Kontorsmaterial skall vara miljömärka
  –       Jobba digitalt samt minska pappersförbrukning genom att alla i företaget jobbar i Google Drive
  –       Öka vår kunskap om hur vår verksamhet påverkar miljön och utvecklas därefter
  –       Uppdatera oss på förbättringar där vi på Beconfident® kan vara med och minska föroreningar 
Kundtjänst
Kundtjänst X